Een plissé hordeur is de meest populaire variant hordeur in Nederland. Het is gebaseerd op Japanse patenten en kenmerkt zich door het vouwsysteem van horgaas. Een plissé hordeur opent u als een schuifdeur, dit zorgt ervoor dat het als de deur ingeklapt is bijna geen ruimte inneemt. Ook is het heel huisdier- en kindvriendelijk, het gaas kan heel ruim meeveren en neemt altijd weer de oorspronkelijke vorm aan. Een plissé hordeur heeft ook de mogelijkheid om op elke gewenste stand te blijven staan. Hieronder bespreken wij nog meer voordelen.

Insecten

Op de eerste plaats zijn hordeuren uiteraard bedoeld om insecten en andere ongedierte uit het huis te houden. Mensen willen in het voorjaar en in de zomer eenmaal graag de deuren en/of schuifpuien open zetten om het lekkere weer binnen te laten. Na een lekkere dag is niets zo vervelend dan de hele nacht het gezoem van muggen rond je oren te horen en om wakker te worden met meerdere muggenbulten.

Hooikoorts

Zeker vier miljoen mensen in Nederland hebben last van hooikoorts, wat in de zomermaanden er voor zorgt dat hun dagelijks- en werkleven belemmerd wordt. Voor de hooikoortspatiënten is het van groot belang dat de pollen van bomen, kruiden en grassen niet het huis in kunnen komen, ze hebben het buitenshuis eenmaal al zwaar genoeg. Hordeuren kunnen voorzien worden van speciaal pollenwerend gaas dat er voor zorgt dat ze in hun eigen huis fatsoenlijk kunnen leven.

Gemak

Plissé hordeuren zijn makkelijk te bedienen, zowel kinderen als hoogbejaarden hebben geen moeite om de hordeuren open te schuiven. Door middel van een ketting lopen de hordeuren heel soepel over de zeer dunne onderstrip, het is met één vinger te bedienen. De onderstrip is meestal 3mm hoog, dit voor dus ook geen obstakel voor rolstoelen, rollators en kinderwagens.

Interieur

Veel mensen vinden het belangrijk dat hun huis er van de binnen en buitenkant goed uitziet. De standaard hordeuren halen mensen in het najaar er vaak af omdat het er toch niet echt mooi uitziet, bij plissé hordeuren is dat niet mogelijk. Door het schuifmechanisme kunt u de hordeur helemaal inschuiven dat het bijna niet meer opvalt, Het interieur leidt er dus niet onder.

Categorieën: Uncategorized