In tegenstelling tot bijvoorbeeld het verbouwen of inrichten van een badkamer, is bedenken hoe je woonkamer eruit komt te zien iets dat mensen vaak leuk vinden om te doen. Je kunt er alle kanten mee op, zowel qua kleuren als qua verschillende soorten meubels die je kunt plaatsen. Een nieuwe tafel of bank kopen kan immers net zo leuk zijn als het kopen van een nieuwe auto: je kunt iets uitkiezen dat helemaal aan jouw wensen voldoet.

 

Kleuren en hun effect

De sfeer en het ruimtegevoel van je woonkamer kan sterk beïnvloed worden door voor bepaalde kleuren te kiezen. Wil je de woonkamer groter doen lijken? Kies dan voor koele en lichte kleuren. Met donkere kleuren creëer je juist een knusse sfeer, waarbij de ruimte kleiner oogt. Wit is een neutrale en veilige kleur, die eigenlijk overal wel bij past. Toch kan dit snel saai overkomen, mits je deze kleur combineert met meubels in een leuke of opvallende kleur. Zo zijn er allerlei hoekbanken in fraaie kleurtjes verkrijgbaar of kun je gaan voor een bijzondere kleur wand.

 

Een praktische indeling

Om een ruimtelijk gevoel te creëeren kun je ervoor kiezen bepaalde ruimtes open te laten en niet al te veel meubels te plaatsen. Hierdoor lijkt de woonkamer al snel groter. Wil je graag een werkplekje in de woonkamer? Dan kan het handig zijn om een lage scheidingswand te plaatsen. Zo houd je een duidelijke scheiding tussen werk en ontspanning en heb je ook nog eens voldoende privacy. Denk bij het inrichten van de eethoek eraan om voldoende ruimte over te laten rondom de eettafel. Naast dat je je hierdoor niet zo opgesloten voelt, is het daardoor ook nog eens mogelijk om extra stoelen bij te schuiven wanneer er plotseling meer mensen mee blijven eten.

Categorieën: Uncategorized