Ben je op zoek naar meer natuurlijk licht in huis, dan hebben we voor jou een aantal tips. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het plaatsen van een glasraam. Je zou kunnen kiezen voor een polycarbonaat kanaalplaat voor meer natuurlijk daglicht.

Natuurlijk zijn er ook kleinere dingen die je kunt doen om het daglicht dat je huis binnenkomt te stimuleren. Zo kun je ten eerste kiezen voor gordijnen die meer licht doorlaten. Doorzichtige gordijnen zullen nog steeds zorgen dat mensen van buiten niet zomaar naar binnen kunnen kijken, zonder dat ze het daglicht helemaal wegnemen. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om de gordijnen gewoon wat verder open te doen. 

Zet de vensterbank niet te vol

Hiernaast zie je ook vaak dat mensen hun vensterbank helemaal vol zetten met verschillende accessoires en andere spulletjes. Het weghalen van dit soort spullen zorgt vaak ook al voor een hele hoop extra daglicht. Dit geldt trouwens ook voor meubels die voor de ramen staan. Door de ramen vrij te houden zorg je er voor dat daglicht je kamer binnen kan komen. 

Verf donkere kozijnen en spullen lichter

Naast het weghalen van deze spullen kun je er ook voor kiezen om de donkere muren en kozijnen bij de ramen lichter te maken, door ze bijvoorbeeld in een lichtere kleur te verven. Ook zou je spiegels kunnen plaatsen om het daglicht meer te verdelen binnen de woonkamer. Heb je veel planten en bomen om het huis die het zonlicht in de weg staan? Haal deze dan weg of zet ze bij voorkeur op een plek waar ze het zonlicht niet hinderen. 

Naast deze wat minder ingrijpende opties kun je natuurlijk ook een glasraam in je huis plaatsen, een polycarbonaat kanaalplaat voor meer natuurlijk daglicht. Dit glasraam zal veel daglicht naar binnen brengen. De polycarbonaat kanaalplaat heeft hiernaast een mooie afwerking en staat goed in je woonkamer.

Categorieën: Uncategorized