In grote steden is de kans op ongedierte altijd aanwezig, zeker in een stad als Amsterdam. De grachten trekken al ongedierte aan en tel daarnaast het vuil wat op straat terecht komt door de bewoners en de vele toeristen. Daarnaast is het rioleringsstelsel ook al ouder, waardoor daar ook ongedierte op af komt. Heb jij last van ongedierte? Neem dan contact op met Beestjes Kwijt in Amsterdam.

Meest voorkomende soorten

Er komen veel verschillende soorten ongedierte voor in Amsterdam en je ziet ze niet direct allemaal. Iedereen kent ze wel, de duiven op de dam. Daarnaast is de kans ook aanwezig dat je bij de grachten wel eens een rat hebt gezien. Daarnaast leven er ook veel muizen, kakkerlakken maar ook bedwantsen. Duiven worden ook wel de ratten van de lucht genoemd en niet voor niks. Ze eten alles op en dragen daarnaast ook ziektes mee. Het is dan ook niet zo gek dat er veel duiven zitten in Amsterdam, door het vele toerisme ligt er altijd wel wat te eten op straat. Ook ratten en muizen komen hier op af, door de vele markten en horecagelegenheden is er ook altijd voldoende afval op straat voor de muizen en ratten. Kakkerlakken vind je vooral terug bij restaurants die hun hygiëne niet op orde hebben en bij hotels met eenzelfde hygiëne probleem. Let dus een beetje op waar je gaat eten, niet alles is even schoon en het kan daardoor zelfs gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Bedwantsen komen vooral voor in hotels, deze worden meegedragen door bezoekers. Helaas blijven de bedwantsen niet alleen in de hotels, maar reizen ze daarna weer mee met de gasten van het hotel.

Overlast door ongedierte

Ongedierte kan voor veel overlast zorgen, zeker wanneer ze in je huis zitten, heeft dit veel invloed op je dagelijkse leven. Er zijn veel verschillende soorten ongedierte die bij je langs kunnen komen, maar de kans op muizen, ratten, bedwantsen, mieren en wespen is het grootst. Wat de meeste soorten ongedierte met elkaar gemeen hebben, is dat ze afkomen op viezigheid. Hygiëne bepaald voor een groot deel of je ongedierte krijgt of niet, zorg er daarom voor dat je afval op tijd opruimt, geen etensresten laat slingeren en aangebroken eten bewaard in hard plastic verpakkingen en regelmatig schoonmaakt. Als je daarvoor zorgt, is de kans dat er ongedierte in huis komt veel minder groot. Echter, waar een wespennest zich nestelt, heeft niks te maken met hygiëne, je kunt de pech hebben dat ze jouw huis uitkiezen. Als je geluk hebt ben je er vroeg bij en kun je het onmiddellijk laten verwijderen. Is dit niet het geval en kom je er pas achter wanneer er tientallen wespen om je oren zoemen, dan heb je al overlast. Dan is het alsnog mogelijk om het wespennest te verwijderen, maar voor je eigen rust is het prettiger als je het vroeg ontdekt. Het nadeel is dat wespen overal hun nest kunnen bouwen, op zolder, in huis, onder de dakpannen. Als het eenmaal een volledig wespennest is, zitten er duizenden wespen in. Je wilt het dus niet in de weg lopen, want dat kan levensgevaarlijk zijn. Heb je overlast door ongedierte? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je lokale ongediertebestrijder, vaak staat hij binnen 24 uur bij je op de stoep om je van je probleem af te helpen. Met een beetje geluk ben je dezelfde dag nog van je ongedierteprobleem af.

Categorieën: Uncategorized