Je kijkt al weken met enige afschuw naar je huidige interieur. Wees niet bang, dan ben je namelijk zeker niet de enige. Nu we steeds meer in huis verblijven, zien we ook sneller de tekortkomingen van onze woningen. Zeker wanneer er een lange tijd niets veranderd is, kan het enorm gaan kriebelen om de woning aan te pakken. Een goed moment dus om jouw woning de make-over te geven die het verdiend. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je aan denken? En hoe houd je de kosten binnen de perken?

Je woning een flinke make-over geven klinkt misschien heel spannend en tijdrovend. Je kunt dit echter zo groot maken als je zelf wilt. Je hoeft dan ook zeker niet honderden euro’s aan een flinke verbouwing uit te geven. Soms doen de kleine dingen juist al wonderen. Ga dus maar gauw voor een makkelijke maaltijd zitten en stippel jouw plan voor een mooier interieur uit. In dit artikel helpen we je alvast een handje op weg.

Maak een plan van aanpak


Wat wil je precies aan je woning veranderen? Welke elementen in huis zijn op dit moment niet meer naar wens? Schrijf zorgvuldig op wat je graag veranderd wilt zien en maak vervolgens een plan van aanpak.

Heb je nog geen enkel idee? Of weet je niet precies wat je met al die ruimte aan moet? Doe dan online alvast wat inspiratie op. Via Google of Pinterest vind je binnen mum van tijd enorm veel voorbeelden om jouw interieur een snelle make-over te geven. Bedenk goed welke stijlen bij jou passen en hoe je deze in je eigen woning kunt verwerken. Houd ondertussen ook rekening met je budget. Hoeveel wil je maximaal aan de make-over uitgeven? Op basis van die informatie kun je een mooi plan opstellen en aan de slag gaan.

Denk ook aan jezelf

Een make-over kan best wel wat tijd en energie vragen. Daarom is het ook belangrijk om goed aan jezelf te blijven denken. Wat eten we vanavond 2 personen? Hoe zorg je ervoor dat je af en toe even uit de make-over kunt stappen en tot rust kan komen? Dit zijn allemaal zaken om alvast bij stil te staan. Zo voorkom je dat de make-over alleen maar heel veel stress oplevert.

Zie het als iets leuks. Je kunt straks genieten van een prachtige en sfeervolle woning! Blijf tevens realistisch en vraag geen dingen van jezelf die je toch niet kunt nakomen. Heb je bijvoorbeeld twee linkerhanden? Verwacht dan niet dat je de gehele make-over in eigen handen kunt houden en vraag gerust om de nodige hulp.

Less is more

Een make-over hoeft helemaal niet zoveel tijd, geld of moeite te kosten. Het zijn vaak de kleine dingen die al een enorme verandering kunnen veroorzaken. Less is more! Probeer de woning dan ook niet geheel te vernieuwen, maar verander enkel de belangrijkste elementen of decoratiestukken. Zo blijf je binnen je budget en geniet je toch nog van een geheel nieuwe uitstraling.

Kies er bijvoorbeeld voor om een nieuwe accentkleur in huis te verwerken. Pas hier niet alleen je accessoires op aan, maar geef ook een belangrijke muur in huis dezelfde kleur. Zo creëer je eenvoudig één geheel en beschik je direct over meer sfeer in huis. Bovendien is het verven van een muur iets wat eigenlijk iedereen kan. Trakteer jezelf later op eten bestellen in Enschede en de make-over is meer dan geslaagd!

Categorieën: Uncategorized