Hoe kun je je huis goed voorbereiden voor een bezichtiging?

Een goede eerste indruk is bij alles van groot belang, dit geldt ook bij een bezichtiging van een huis. Als u een huis wilt verkopen kunt u als verkoper invloed uitoefenen op de verkoopkansen. De potentiële kopers zijn door foto’s en omschrijvingen op het internet geïnteresseerd geraakt in uw huis, als ze komen voor een bezichtiging is dit een kans die je met beide handen moet aanpakken.

De voorkant

Wat mensen meestal het eerste zien is de voorkant van het huis en de voortuin, deze moeten beide netjes zijn. Een onverzorgde tuin kan gelijk zorgen voor een mindere eerste indruk, zo kunnen mensen gelijk een negatief beeld krijgen over het huis. Zorg ervoor dat de tuin mooi opgeruimd is en dat eventuele kliko’s in een garage of schuur staan, zorg ook gelijk dat deze netjes zijn.

Het huis

Binnen in het huis moet alles ook schoon en fris zijn, zorg dat de hal mooi netjes is en dat de keuken is opgeruimd. Lichtinval is ook ontzettend belangrijk voor een indruk van het huis, zorg dat de gordijnen, lamellen, luxaflex etc wijd open staan. Probeer ook op te letten op kleine gebreken binnen het huis, alle lampen moeten het doen als de bezichtiging ‘s avonds is, plinten moet goed vastzitten en verf mag niet afbladderen. De potentiële kopers moeten de indruk krijgen dat het huis en klaar is en dat ze er weinig aan hoeven te doen. Haal ook kinderen en huisdieren uit het huis zodat de kopers er niet door afgeleid kunnen worden, hun moeten zich concentreren op alle aspecten van het huis. Probeer ook overbodige meubels op te ruimen zodat de kijkers meer het gevoel van ruimte krijgen.

De achterkant

Wat voor de voorkant geldt, geldt ook voor de achterkant. De achtertuin moet er ook goed en verzorgd uitzien. Zorg dat het gras mooi gemaaid is, dat het onkruid weggehaald is en dat de bladeren uit de vijver gehaald zijn. Ook eventueel speelgoed van kinderen moeten mooi worden opgeruimd.

De rondleiding

Natuurlijk weet je als verkoper het meeste over het huis te vertellen en te laten zien. Toch wordt er aangeraden de rondleiding de laten doen door de makelaar. De gemiddelde makelaar heeft daar veel meer ervaring in en weet beter hoe ze dingen met brengen en vertellen.

Categorieën: Uncategorized