Een woning ontruimen is waarschijnlijk niet iets dat je dagelijks doet. Er kan een hoop bij komen kijken en de meeste mensen staan er niet om te springen om een woning te ontruimen. Er zijn verschillende redenen waarom een woning ontruimd dient te worden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een ontruiming na overlijden, faillissement of vonnis. Maar het kan ook zo zijn dat iemand een huurachterstand heeft opgelopen waardoor hij of zij niet meer in de woning kan blijven. Verder kan het ook gaan om een extreme verzamelaar, waarbij de woning zo ernstig vervuild is dat er niet meer in te leven valt. Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden kan worden bij het ontruimen van een woning.

 

Plannen

Een goede planning is het halve werk. Voor een ontruiming zijn doorgaans veel mensen en vervoersmiddelen nodig. Het is vaak handig om alles op één dag te doen, zodat de ontruiming snel gebeurt en de buren er niet te lang mee belast worden. Ook wordt de woning hierbij zo snel mogelijk voorbereid op eventuele bezichtigingen. Zorg ervoor dat er mensen meehelpen die te vertrouwen zijn (aangezien het vaak om spullen met een emotionele waarde gaat) en die goed kunnen helpen tillen. Het kan daarom handig zijn om een woning ontruimingservice in te schakelen. Ook is het aan te raden om van tevoren (met eventuele nabestaanden in het geval van overlijden) te bespreken welke spullen weggegooid kunnen worden en welke niet. Om dit overzichtelijk te maken kan er voor gekozen worden om post-its te plakken op de voorwerpen die bewaard dienen te worden.

 

Administratie

Om onnodige kosten te voorkomen is het belangrijk om de administratie onder de loep te nemen. Dit kan het beste gedaan worden door één persoon, zodat deze het overzicht kan bewaren. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om verzekeringen, rekeningen, abonnementen die stopgezet moeten worden, lidmaatschappen, openstaande leningen en een eventuele hypotheek.

Categorieën: Uncategorized