Wanneer u een nieuw huis koopt of gaat verbouwen in uw huidige huis, dan is het veranderen van de badkamer voor de meeste mensen vaak het leukste project. De moderne inloopbadkamers stijgen de laatste jaren flink aan populariteit. Aan het verbouwen van je badkamer zit natuurlijk een prijskaartje. Ten eerste moeten de onderdelen zoals de wastafel, de kranen, de douche en eventueel een bad worden aangeschaft. Vervolgens moet het ook nog worden geplaatst. Als u zelf niet heel erg klusvaardig bent komen er ook nog flink wat installatiekosten bij. Als u toch besluit om het zelf te doen, dan geven wij u graag een aantal praktische tips:

1. Pas op met het uitbreken van uw oude badkamer. Het komt vaak voor dat er leidingen kapot worden gemaakt. Met een beetje pech staat zo de hele onder-verdieping blank. Naast het feit dat u eerst de gigantische waterpartij op moet dweilen loopt u ook nog eens kans om kortsluiting te veroorzaken in de elektra.

2. Huur iemand in om de badkamer te betegelen. Voor het betegelen van uw badkamer raden we sterk aan om hiervoor een specialist in te huren. Het plaatsen van de tegels is echt precisie werk. In het begin lijkt het vrij gemakkelijk te gaan, maar op het eind kom je vaak net niet uit. Als er dan een tegel iets scheef zit kun je weer opnieuw beginnen. Om de kosten een beetje te drukken zou je de specialist kunnen helpen met het knippen van de tegels en insmeren van de wand. Hij kan de tegels dan sneller tegen de muur plaatsen. Op deze manier kun je alsnog wat op de arbeidsuren besparen.

3. Maak de badkamer op de juiste manier waterdicht. Het belang van het goed waterdicht maken van uw badkamer wordt vaak onderschat. Als een badkamer niet volledig waterdicht wordt gemaakt, dan is de kans groot dat u te maken krijgt met vervelende schimmels. Na verloop van tijd zal de badkamer muf beginnen te ruiken en dan kunt u op zoek naar de oorzaak, dit is niet bepaald een leuke situatie als u net de nieuwe badkamer erin heeft zitten.

Om er zeker van de zijn dat u het goed doet adviseren wij om te kijken naar een waterproof systeem. Een waterproof systeem is een vrij gemakkelijke oplossing die ervoor zorgt dat de ruimte volledig wordt afgesloten van vocht en water. Deze systemen zijn vrij gemakkelijk aan te brengen en is in vergelijking met andere systemen een stuk goedkoper in aanschaf.

4. Kijk voordat u gaat beginnen een aantal how to’s op YouTube. Er is voor elke klus wel een filmpje te vinden die laat zien hoe de klus het makkelijkste kan worden uitgevoerd. Door het kijken van een video kunt u zichzelf veel tijd en frustratie besparen.

Wij hopen u met de bovenstaande tips te kunnen helpen en wensen u veel succes met het realiseren van uw nieuwe badkamer.

Categorieën: Uncategorized