Retro meubels zijn gebaseerd op de stijl van de jaren zestig en zeventig. Het zijn nieuwe meubels met een vintage look. De populariteit van deze retro meubels blijft toenemen. Tegenwoordig zijn er steeds meer winkels met retro meubels zoals design seats te vinden en de branche groeit steeds verder. Een belangrijke reden voor mensen om retro meubels op te nemen in het interieur is de goede kwaliteit en het originele design van de meubels. Daarbij worden moderne meubels niet zo goed gemaakt en zijn vaak minder onderscheidend.

Retro trends die in trek zijn

Op het gebeid van interieurstyling zijn er enkele retro trend die weer helemaal een comeback maken. Dit betekent niet dat u uw huis meteen helemaal een retro make-over moet geven. Een combinatie van een modern huis met retro invloeden is helemaal in momenteel. Hieronder vindt u 3 retro trends die weer helemaal hot zijn.

1. Kitscherige keuken

Steeds vaker worden de nieuwe en moderne keukens ingeruild voor een met verschillende patronen en kleuren. Steeds meer mensen willen een retro wat kitscherige keuken in hun woning, wat voor meer gezelligheid en warmte kan zorgen in plaats van een strakke keuken.

2. Felle kleuren

Moderne huizen hebben vaak weinig kleur en daar komt verandering in. Felle kleuren komen weer terug en niet per se als kleur voor het behang, maar subtiel in retro meubels en een vloerkleed. De felle kleuren zorgen toch voor een bepaalde warmte in uw huis.

3. Ronde vormen

Ronde vormen is ook een kenmerk van de retro woonstijl die steeds vaker terugkomen in huizen. Van spiegels tot stoelen en van tafels tot vloerkleden.

Verschil tussen antiek, vintage en retro meubels

Het woord antiek wordt gebruikt voor voorwerpen van minstens 100 jaar oud. Deze voorwerpen zijn bijzonder oud en zeldzaam en daarnaast vaak handgemaakt. Bij vintage en retro is het vaak bij veel mensen niet duidelijk wat het verschil tussen beiden is. Vintage zijn unieke items, die het verhaal van de vorige eigenaar doorvertellen. Daarnaast is het meubelstuk of item meer dan dertig jaar oud en authentiek met vaak gebruikssporen. Vintage meubelstukken zijn gemaakt in de periode tussen ongeveer 1920 en 1980. Retro meubels hebben een nieuw ontwerp met een vintage look. Het komt soms ook wel eens voor dat retro meubels met opzet ‘kapot’ zijn gemaakt, waardoor het gebruikt lijkt. Retro items zijn enkel gebaseerd op de stijl van de jaren zestig en zeventig. Retro is een afkorting van het woord retrospectief, wat terugkijken betekent. Het is dus geen exacte kopie van een vintage item, maar het bevat wel de karakteristieke elementen ervan. Retro items zijn vaak net wat moderner en functioneler.

Bron: My Sons

Categorieën: Uncategorized