Net als elke omgeving in uw huis verdient ook de tuin bijzondere aandacht. Vaak wordt deze omgeving een beetje verwaarloosd, wat een slordige blik in de achtertuin geeft. En die indruk met je huis wil je niet maken. Het gebruik van beton in de tuin schept een ongelooflijk effect en het is mogelijk om verder te gaan dan de beroemde bloembedden! We hebben enkele beton inspiraties voor je op een rijtje gezet om je tuin op een economische en veelzijdige manier te verfraaien. Zo kun je meubilair van beton aanschaffen of betonherstel laten uitvoeren aan de vloer van je tuin.

Betonnen meubilair

Beton laat zien dat de veelzijdigheid geen grenzen kent, ook niet als het gaat om het decoreren met grondstoffen. Het belangrijkste om bij het maken van meubels over na te denken is de keuze van het model en de plaats van installatie, omdat je niet van positie kunt veranderen. Daarom, als je hebt besloten om te investeren in betonnen meubilair is het belangrijk goed na te denken wat je wilt. Ook kun je dit soort meubilair goed laten aansluiten op je persoonlijkheid. Het is een meubel voor het leven, het is betaalbaar en het vraagt weinig onderhoud. Zo kun je het beton van je meubilair goed zelf herstellen.

Betonherstel van tuinvloer

De betonnen vloer kan ook in uw tuin worden gelegd. Het is goed om na te denken over het type beton je zou willen gebruiken in je tuin. De beste opties zijn doorlaatbaar of poreus beton voor in de tuin. Het voordeel van deze typen beton is de bescherming van het drainagesysteem en dat maakt het hergebruik van regenwater mogelijk. Bovendien werkt het als een filter, voorkomt dat onzuiverheden en dat zware metalen het grondwater bereiken. Hierdoor is beton ook nog eens een duurzame optie. Heb je al beton in je tuin liggen, maar zitten hier scheuren in? Dan hoef je niet meteen een nieuwe betonnen vloer te laten leggen. Je kunt ook een betonherstel specialist in huren om de scheuren te dichten of zelf aan de slag gaan met het betonherstel van je vloer in de tuin.

Ladder van beton

De trap kan ook deel uitmaken van de tuindecoratie en een onderscheidend element zijn. Het is mogelijk om een mooie trap van gewapend beton te bouwen (die beton en staalwapening met elkaar verbindt), met zwevende treden. Afhankelijk van de beschikbare ruimte om de ladder te plaatsen, maakt de architect of ontwerper het technische project met de specifieke maatregelen van elke stap, zodat het perfect past in de gewenste omgeving. Een veelvoorkomend probleem: scheuren ontstaan op betonnen trappen. Vocht dringt er doorheen en kan het materiaal na verloop van tijd beschadigen. Betonherstel van de trap is dan ook belangrijk, in verband met de veiligheid. Dit kun je zelf doen of een specialist voor inschakelen.

Categorieën: Uncategorized