Soms is het nodig om thuis te werken. Maar niet voor iedereen verloopt dit even soepel. Ben jij ook een persoon die moeite heeft zich thuis te concentreren? Dan is het misschien goed om na te denken over projectinrichting van een klein kantoor in huis. Volg deze 8 handige tips voor het inrichten een kleine ruimte. Er zijn vele factoren die een rol spelen bij het inrichten van een kleine ruimte, zodat de ruimte optimaal kan worden gebruikt en ervaren.

Tip 1: Analyseer de ruimte

Bekijk de ruimte en stel jezelf de vraag; Wat maakt mijn kantoor klein? Lijkt het klein omdat er weinig licht binnenkomt? Zijn de muren misschien te donker geschilderd? Heeft het kantoor een laag plafond of is er een erg donkere vloer op kantoor? De basiselementen van een kantoor zijn een belangrijke factor die een rol speelt in de beleving van het kantoor.

Tip 2: Meubels in een klein kantoor

Het meubilair speelt ook een grote rol. Je hebt meubilair gekocht omdat je het nodig hebt, maar gebruik je het daadwerkelijk? Alle overbodige meubels, bureaus etc kunnen beter achterwege gelaten worden.

Tip 3: Maak gebruik van de muren

In kleine ruimtes is het altijd een goed idee om verticaal te werken in plaats van horizontaal. Je kunt de wanden in je kleine kantoor perfect gebruiken als opslagruimte. Overweeg bijvoorbeeld smalle hoge kasten gemaakt van een dun frame of transparant materiaal waardoor de behuizing er slanker uitziet.

Tip 4: Gebruik de hoogte

Het gebruik van de hoogte in een klein kantoor is absoluut een must. Je kunt bijvoorbeeld het kantoor hoger laten lijken door een smalle kast tegen de muur te plaatsen. Brede kasten zullen de ruimte lager doen lijken. Als het kantoor een grote hoogte heeft, kun je het optimaal gebruiken door verticale lijnen erin te plaatsen. Gordijnen van plafond tot vloer geven bijvoorbeeld een gevoel van ruimte of het schilderen van gekleurde stroken op de muren zal het verticale effect verbeteren.

Tip 5: Gebruik ruimtelijk meubilair

Misschien is het je intuïtie om zoveel mogelijk kleine meubels te gebruiken in een klein kantoor, maar dit is niet helemaal waar. Het werkt veel ruimer wanneer je grotere meubels gebruikt. Overweeg bijvoorbeeld een grote boekenkast of een kunstwerk aan de muur in plaats van meerdere. Kasten en andere opbergmogelijkheden kunnen het beste zo klein en dun mogelijk worden gehouden. Grote en robuuste meubels zorgen ervoor dat je kantoor er kleiner uitziet. Aan de andere kant werkt het heel goed om lichte materialen zoals metaal, glas en lichte kleuren te gebruiken.

Tip 6: Gebruik lichte kleuren

Het is niet alleen een groot voordeel om veel natuurlijk licht in jouw kantoor te krijgen, de lichte kleuren die je in jouw interieur gebruikt, zullen dit alleen maar versterken. Donkere kleuren absorberen licht en reflecteren lichte kleuren. Dus wanneer je ’s middags een zonnestraal krijgt, versterken de lichte muren en meubels dit nog meer.

Tip 7: Gebruik je vloer

Het vloeroppervlak is een belangrijk factor in een klein kantoor. Als je een verkeerde kleur of materiaal gebruikt, kan de ruimte er veel kleiner uitzien. Een van de basisregels is om bijna dezelfde vloer van kleur te gebruiken die ook op de muren wordt gebruikt. Op deze manier vormt de ruimte een geheel en meubilair lijkt dan te zweven in het kantoor.

Voor meer tips en inspiratie kunt u een kijkje nemen op de site van Wout Monseurs. Ook voor kantoormeubelen in Breda.

Categorieën: Uncategorized